×
SANCTUAIRES DU BRÉSIL

DE ETAPPES:

Rio de Janeiro – de watervallen van Iguaçu – Pantanal – Brasilia – Circuit van Sao Luis naar Fortaleza.

De reis vangt aan in Rio, de stad die wereldwijd een mythe is. Er is ruim tijd om de verschillende gezichten en hoogtepunten van Rio te leren kennen, zoals de Corcovado (de berg met het Christusbeeld) en de Suikerbrood berg, maar ook de beroemde stranden van Copacabana en Ipanema. Rio blijft verbazen.

Vervolgens gaat de reis verder naar de watervallen van Iguaçu, die genesteld liggen in het oerwoud en simpelweg sensationeel zijn vanwege het denderende geraas over een onmetelijke breedte. Zowel de Argentijnse als de Braziliaanse zijde is zeer indrukwekkend. Een helikoptervlucht en vooral ook het avontuur in een rubberboot langs de randen van de watervallen is een spetterende ervaring die zijn weerga niet kent!

Daarna volgt een indrukwekkende etappe in de Pantanal, de mooiste natuurreserve van Brazilië met wildleven in overvloed. De Pantanal is dan wel minder bekend dan de Amazone, maar daarom niet minder prachtig. De rijkdom aan fauna en flora is overvloedig en het is er zeer makkelijk dieren observeren. De dagen wisselen elkaar af met safari’s te voet, te paard, per kano of 4X4, of voor wie dat durft, een dagje piranha vissen vangen.

Met een kort verblijf in Brasilia kan men een utopische stad ontdekken met een adembenemende, soms haast groteske architectuur. Brasilia is plompverloren neergeploft in de woestijn, in slechts drie jaar tijd. Het is een symboolstad, een futuristische metropool, geconstrueerd om de vooruitgang van het land tentoon te spreiden, om de economische activiteit in het hart van het land aan te zwengelen, en – niet te vergeten – om de rivaliteit tussen Sao Paulo en Rio een slag toe te brengen.

Daarna gaat het verder voor een ‘off-road’ route langs de Braziliaanse kust, van Sao Luis naar Fortaleza. Hier gaat het vervoer per 4x4, boot of buggy, om vol te kunnen opgaan in het authentieke Brazilië, met kleine vissersdorpjes waar men een vreedzaam bestaan leidt en verbazingwekkende landschappen en hoogtepunten: van het magnifieke historische centrum van Sao Luis tot het spectaculaire nationale park van ‘Lençois Marahenses’, waar gigantische duinen overgaan in turquoise lagunes. En dan staan de delta van Parnaiba en de unieke atmosfeer van Jericoacoara nog op het programma. Ingrediënten in overvloed om in de ban te raken van de schoonheid van deze regio. 


QUAND DOIT-ON ALLER
Jan
Feb
Maa
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
ONTDEK HET WILDLEVEN IN DE PANTANAL

De Pantanal is de grootste vlakte ter wereld die onder water kan lopen en is de meest geschikte regio van Brazilië om het wildleven te observeren.

Of het nou te paard, te voet of in een kano is, hier kunt u volop dieren zien: toucans, kaaimannen, jaguarsm papegaaien en talrijke andere diersoorten...


OVER DE STRANDEN VAN HET NOORDEN IN EEN 4WD OF EEN BUGGY

Ontdek de overrompelende landschappen van het noord-oosten

In een 4WD of een buggy kunt u op ontdekkingstocht: kleine, slaperige vissersdorpjes, verlaten stranden, immense duinen van wit zand, doorkliefd door lagunes met kristalhelder water.


DOMPEL ONDER IN HET CARNAVAL VAN RIO

Het summum van de zwoele Braziliaanse cultuur: een carnaval dat elke fantasie overstijgt en dat je alleen kunt begrijpen wanneer je het zelf hebt meegemaakt.

Het Braziliaanse carnaval is volstrekt uniek: het feest zelf is over komen waaien uit Europa en het rythme, de muziek en dans zijn overgenomen uit Afrika. Kom naar Brazilië, ontdek het carnaval en dans de samba, die hier geboren is.


OVER DE BAAI VAN RIO IN EEN DETLAFLYER

Ontdek Rio vanuit de hemel tijdens een vlucht in een deltaflyer. Sensatie en uitzonderlijke vergezichten staan hier op het menu!

Rio wordt niet voor niks de 'stad van pracht en praal' genoemd. Het Christus beeld op de Corcovado berg, de Suikerbrood-berg, maar ook het meest beroemde strand ter wereld: Copacabana