×
CHEZ GEORGES
Gebouwd in de jaren zeventig in de heuvels rond Rio, in het hart van Santa Teresa, staat deze uitzonderlijke villa, die deel uitmaakt van het Erfgoed van Rio de Janeiro. Getekend door één van de meest gerenommeerde architecten van het Braziliaanse modernisme, biedt ‘Chez Georges’ een unieke vakantieplek dankzij de toplocatie, de bouwstijl, het uitzicht en de inrichting.

Chez Georges is gelegen op de ideale plek: het kijkt uit over de oceaan en de markante vormen van de ‘Pao de Açucar’, ligt even dicht bij de stranden van Copacabana als bij die van Ipanema, en op korte afstand van het zakendistrict.

De villa is smaakvol ingericht met een indrukwekkende collectie vintage meubels uit de jaren 50, 60 en 70. De meeste meubelstukken komen uit het atelier van Ricardo Fasanello, Brazilië ‘s beroemdste designer. Er zijn hier en daar enkele contemporaine concessies gedaan en de moderne verlichting maakt het design compleet, met een mix tussen Braziliaans en Europees modernisme.
Wie de villa binnenstapt lijkt een film in te lopen. De panorama lift die u vanuit de garage naar boven brengt, komt uit op een magnifieke patio met een pergola en een houten poort van maar liefst zes meter hoog. Daarachter bieden de schuifpanelen van de monumentale woonkamer uitzicht op het zwembad, het bos en de ‘Pao de Açucar’.

Het meest bijzonder? De zonsondergang vanaf het dakterras is sensationeel: een rondblik van 360 graden over Santa Teresa, Niteroi, de baai van Guanabara en het woud van Mata Atlantica…