×
BRÉSIL COLONIAL

Rio – Paraty – Iguaçu – Ouro Preto – Tiradentes – Rio:

De reis begint in het mythische Rio, waar tijd is om de verschillende gezichten van de stad te ontdekken. Rio blijft verbazen: van de Corcovado (Berg met Christusbeeld) tot de Suikerbrood berg, van de wereldberoemde stranden van Ipanema tot Copacabana.

Van Rio gaat de reis verder naar de provincie Minais Gerais om de belangrijkste historische steden en barokjuwelen van het land te ontdekken. Van Belo Horizonte (derde stad van Brazilië) naar Ouro Preto, dat de grootste verzameling barokarchitectuur van Brazilië bezit. Het is er heerlijk rondslenteren door de geplaveide straatjes, op zoek naar gekleurde façades en gerestaureerde barokkerkjes. Door een decor van glooiende heuvels en groene dalen gaat de reis verder langs de kleine historische stadjes Cogonhas en Sao Joao Del Rei, als voorproefjes voor Tiradentes, dat verscholen ligt in de bergen.

De volgende etappe gaat in de richting van Costa Verde en het oude dorp Paraty. Dit pittoreske plaatsje, met nauwe, bochtige straatjes, straalt een onmiskenbare koloniale charme uit. Een bezoek aan het historische centrum en een tocht op een schoener door de baai van Paraty en de ontelbare eilandjes eromheen staan garant voor onvergetelijke ervaringen.

Met een kort verblijf in Brasilia kan men een utopische stad ontdekken met een adembenemende, soms haast groteske architectuur. Brasilia is plompverloren neergeploft in de woestijn, in slechts drie jaar tijd. Het is een symboolstad, een futuristische metropool, geconstrueerd om de vooruitgang van het land tentoon te spreiden, om de economische activiteit in het hart van het land aan te zwengelen, en – niet te vergeten – om de rivaliteit tussen Sao Paulo en Rio een slag toe te brengen.

De reis eindigt met een verblijf in Salvador de Bahia, waar de meest indrukwekkende, rijkste koloniale architectuur van het land op u wacht, met haar gekleurde huizen, markten, en honderden kerkjes.


QUAND DOIT-ON ALLER
Jan
Feb
Maa
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec