×
BIENVENUE AU MOZAMBIQUE

Mozambique ligt in het zuidoosten van Afrika. Ingekapseld door Zuid-Afrika en Swaziland in het zuiden, Zimbabwe op de westflank, Zambia en Malawi in het noordwesten en Tanzania in het noorden. Ten oosten gaan de uitgestrekte stranden over in de Indische oceaan, ruim 2.000 kilometer lang. 

Het is een vroegere Portugese kolonie, het op één na grootste land waar Portugees wordt gesproken in bevolkingsaantal, en op twee na grootste qua oppervlakte. Mozambique heeft een immense kustlijn en savannes die doorkliefd worden door rivieren die ontspringen op de Afrikaanse hoog-plateaus. Dieper inlands is meer reliëf, met Monte Binga als hoogste punt op 2.436 meter. Het klimaat is tropisch of subtropisch, met een kortdurend seizoen van regen en warmte tussen december en januari. Het is dan vaak winderig en nat. De overige tien maanden van het jaar is het klimaat zeer aangenaam. 

Afrika is hier te bewonderen in al haar authentieke vormen, omdat Mozambique weinig wordt bezocht en nog een onontdekte parel is. Wie van water houdt zal verliefd worden op de kust en vele eilanden met zon en vreedzaamheid. De verbluffend witte stranden zijn verlaten en het doorzichtig blauwgroene water van de oceaan is altijd boven de 23 graden. 

Wie graag één wordt met de natuur zal naar hartenlust kunnen genieten van de uitzonderlijke flora en fauna: er zijn manta-roggen, walvishaaien en zeeschildpadden, maar ook olifanten, theeplantages en mangrove. 


HOOFDSTAD
JETLAG
VISA

Maputo

GMT+2

Noodzakelijk


BESTE REISTIJD?
Jan
Feb
Maa
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
SE RELAXER SUR LES PLAGES DESERTES, DE VRAIS PARADIS
Rien de mieux que de se reposer sur de magnifiques plages de sable blanc avec un océan turquoise devant.
Avec plus de 2500 km de côtes, le Mozambique est bordée de superbes plages de sable blanc, un véritable paradis préservé pour le farniente.

S’EMERVEILLER EN DECOUVRANT LES FONDS MARINS, DES TRESORS VIVANTS
Le Mozambique recèle de fabuleux fonds marins qui combleront les amateurs de plongée.
Les nombreux sites de plongée offrent une faune exubérante et de magnifiques récifs de corail.

L'ARCHIPEL DE BAZARUTO, UN PETIT PARADIS

L’archipel de Bazaruto est constitué d’un groupe d’îles situées approximativement à 40km du Mozambique. Ce Parc Naturel Marin constitué d’îles vierges est d’une beauté unique.

La diversité de son écosystème offre une grande variété de faune et de flore : pélicans, myriade d’oiseaux exotiques, dauphins, lamantins, langoustes géantes etc. Ses eaux turquoises, ses reefs protégés et sa végétation tropicale font de l’archipel un petit paradis sur terre que les hôtels de luxe ne manquent pas d’exploiter en proposant de multiples activités telles pêche, plongée, rencontre avec dauphins etc.