×
WELKOM IN PERU!

Lang voor de oprichting van het Inca rijk hadden zich al diverse beschavingen in Peru gevestigd die uit het noorden waren gekomen: de volkeren van Chavin, Chimú, Tiahuanuco, Mochica en Paracas. Hun erfenis is nog steeds zichtbaar op archeologische kavels. Dankzij hun indrukwekkende organisatievermogen voerden de Inca’s uiteindelijk de scepter en ontwikkelden zij zich tot de grootste beschaving van Zuid-Amerika. Op het hoogtepunt spreidde hun macht zich uit over een lengte van 3.000 kilometer, van wat nu noord Chili is, tot Ecuador. 

De Inca’s werden uiteindelijk van de troon verstoten door de Spaanse veroveraars, onder leiding van Pizarro. Enkele eeuwenlang werden de bevolking en het land uitgebuit en van al hun rijkdommen ontdaan, tot de Argentijn José de Martín in Perú aankwam en de Peruanen van het Spaanse juk bevrijdde en hen de onafhankelijkheid schonk.

Peru is verdeeld in 24 departementen die samen de drie geografische hoofdregio’s beslaan: ‘La Costa’ (de kust), met haar stranden en woestijn. ‘La Sierra’ (de bergketens), met de imposante Andes toppen en ‘El Altiplano’ (de Hooglanden), die toegang geven tot de heilige vallei en haar ontelbare Inca citadellen, zoals Machi Picchu. En tenslotte ‘La Selva’ (het woud), met de oneindige Amazone die een overdaad biedt aan fauna en flora, en waarvan bepaalde streken tot op de dag van vandaag door niemand uit de ‘moderne wereld’ ooit betreden zijn. 

Bovendien heeft Peru maar liefst tien locaties die deel uitmaken van het werelderfgoed van Unesco.


HOOFDSTAD
JETLAG
VISA

Lima

GMT-5

Niet Nodig

  • Een indrukwekkende culturele erfenis. Geen land in Latijns-Amerika biedt een grotere schat aan archeologische rijkdom dan Peru.
  • Natuur in overvloed. Van de vrijwel ondoordringbare Amazone tot de haast onbedwingbare toppen van de Andes, van de Hooglanden tot het hoogste bevaarbare meer van de wereld (Titicaca) biedt Peru landschappen die even overweldigend zijn als gevarieerd.
  • Ontmoetingen met de Andes bevolking, die graag met u haar tradities en wijsheid deelt.

BESTE REISTIJD?
Jan
Feb
Maa
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
AMAZONE CRUISE AAN BOORD VAN DE AQUA EXPEDITIONS

Tijdens deze cruise over de rivieren Yanayacu, Amazone, Tahuayco en Uacayli, wordt u ondergedompeld in de overdadige natuur van het Pacaya Samiria reservaat, het grootste reservaat van Peru. Zowel met wandelingen door de jungle als op de boot.

Onder begeleiding van een natuur-gids ontdekt u het leven van het dierenrijk: de talrijke vogels die er hun habitat hebben gevonden, de grijze en roze zoetwater-dolfijnen, en de apen. Ook kunt u vissen naar piranhas en de geheimen leren kennen van de medicinale jungle-planten. Gedurende de reis ontmoet u ook inwoners uit de Amazone, die u graag vertellen over hun gebruiken en over hoe zij leven in de jungle.


4WD EXPEDITIE DOOR DE HEILIGE VALLEI

Tijdens dit parcours ontdekt u stukje bij beetje de rijkdommen van de INCA cultuur en historie

De landbouw laboratorium van de Inca's in Moray, de zoutvlakten van Maras, het Inca fort van Ollantaytambo... het zijn stuk voor stuk archeologische schatten die u tijdens dit overweldigend mooie parcours ontdekt. 


4WD EXPEDITIE DOOR DE LARES VALLEI

Verscholen achter een col van 4.000 meter hoogte ligt de Vallei van Lares, die een magnifiek overzicht biedt van de mythische Andes-keten.

Tijdens deze expeditie rijdt u langs de Q'ochoq rivier en haar watervalpartijen. Stukje bij beetje is er een ovrgang van overdadig groen naar een droger landschap.


PRIVÉ CRUISE OVER HET TITICACA MEER

Titicaca is het hoogst bevaarbare meer ter wereld en ligt op een duizelingwekkende 3.812 meter. Titikaka betekent 'grijze puma' in het Aymara. Volgens de Inca mythologie zou het Titicaca meer de baarmoeder zijn waaruit de aarde geboren werd. Er zijn ongeveer veertig drijvende eilanden, gemaakt van riet, waar zo'n 2.000 mensen op wonen. 

Met het comfort van een privé boot maakt u in twee dagen tijd een ontdekkingsreis langs de indrukwekkende décors van het Titicaca meer. Ook zult u de ongelooflijke, bijna surrealistische eilanden Uro, Taquile en Amantani bezoeken. Deze eilanden zijn gebouwd van riet en de mensen leven er volgens de gebruiken van hun voorvaderen.


WEVERIJ IN DE ANDES

Andes weefwerken zijn sinds dag en nacht in de Andes cultuur ingebed. De kleden zijn een moaziëk van kleuren en symbolen en vormen ware ornamenten voor de mensen die ze dragen.

De motieven staan symbool voor duizend en één geloofsbelijdenissen. Waar de nieuweling een bloem of een hond, een kolibri, lama of condor ziet, daar gaat in werkelijkheid een Heilig teken van de Inca's achter verscholen. 


CUSCO: HOOFDSTAD VAN HET INCA RIJK

Cusco is de hoofdstad van het Inca rijk en is onderdeel van het Unesco werelderfgoed. De ongelooflijke mix tussen Spaanse en Inca architectuur is overal te zien: op de pleinen maar ook in de straten en stegen die de stad doorkruisen. 

De stad ligt diep in de Peruaanse Andes was ten tijde van de Inca's een geworden met zowel administratieve als religieuse macht. Bovendien werd de stad omringd door zones met specifieke functies: landbouw, ambachten en industrie. Toen de Spanjaarden Cusco in de 16de eeuw veroverden behielden ze de structuur maar bouwden ze kerken en Barokke paleizen over de restanten van de Inca-stad.


MACHU PICCHU

Toto op de dag van vandaag is Machu Picchu één van de meest enigmatische archeologische bouwwerken van de wereld, gelegen op een uitstulpende rots aan de toegangspoorten naar de Amazone.

Het historische Heiligdom Machu Picchu is één van de grootste artistieke en architectische hoogstandjes ooit gerealiseerd, en het belangrijkste erfgoed dat de Inca civilisatie achter heeft gelaten. Het ligt midden in een spectaculair landschap tussen de Andesbergen en het stroomgebied van de Amazone.


AMAZONE

Een ontdekkingstocht langs de stroom en de oevers Amazone-rivier met wandelingen door de jungle en excursies door het tropische woud.

Alsof u op een andere planeet beland bent. Het ruikt hier anders en alles ziet er anders uit. De geluiden zijn exotisch en onbekend, de wildernis even mooi als overweldigend.


HET TITICACA MEER

Het hoogste bevaarbare meer ter wereld, eigenlijk meer een zee. Met turquoise water en omringd door de majesteitelijke toppen van de Andes.

Tijdens een privé cruise kunt u het prachtige decor van het Titicaca meer leren kennen en bezoekt u de van riet gebouwde Uros eilanden en het eiland van Taquile.


AREQUIPA, DE WITTE STAD

Arequipa dankt haar reputatie van witte stad aan 'sillar' een vulkanische rots die schittert in de zon en waarmee zowel koloniale alsook religieuse gebouwen zijn opgetrokken.

Het klooster van Santa Catalina is één van de gebouwen en het beslaat meer dan 20,000m2 in het hart van de stad.


COLCA CANYON

De op één na diepste canyon ter wereld

Hier ontdekt u kleine dorpjes waar u alle tijd hebt om condors majesteitelijk door de lucht te zien zweven met daarachter een landschap dat gedomineerd wordt door de Mist vullkaan en waar vicuñas en lamas vrijuit rondlopen.