×
WELKOM IN COLOMBIA

Colombia is bijna 40 keer groter dan België en haast 30 keer zo groot als Nederland. Toch wonen er ‘slechts’ 45 miljoen mensen, van zeer diverse komaf: Indianen, Afro-Colombianen, blanken, maar de meeste mensen hebben gemengd bloed. Deze grote diversiteit tekent zich ook af in de lokale gewoonten en gebruiken. Mensen zijn vriendelijk, gastvrij en staan altijd open voor een ander. Creativiteit en een opgeruimd humeur dragen eraan bij dat mensen de tegenslagen van het leven doorstaan met een groot gevoel voor humor en optimisme. 


HOOFDSTAD
JETLAG
VISA

Bogota

GMT-5

Niet Nodig

WAAROM COLOMBIA

  • Behalve de culturele rijkdom is vooral de biodiversiteit ongekend. Na Brazilië biedt Colombia de grootste biodiversiteit op aarde. Het is daarnaast het enige land waar men kan genieten van zowel de Atlantische alsook de Stille oceaan, en zowel van de Andes alsook de Amazone.
  • Zeer gevarieerde vegetatie vanwege de grote klimaatverschillen in het land al naar gelang de hoogte en regio. In geen land kan men van zoveel fruit en vruchtensappen genieten als in Colombia.
  • Colombia is koffieland bij uitstek. Men kan er alle fases van de koffieteelt bekijken in traditionele hacienda’s met koffieplantages.
  • De mensen zijn zeer gastvrij, behulpzaam en toegankelijk. Colombia is het land van festivals en feesten, waar Caribische, Latino, Indiaanse en Afrikaanse ritmes nonchalant met elkaar worden verweven. Colombia is het land van de salsa en de cumbia, van zinderende nachten in kosmopolitische steden waar het licht nooit uitgaat. Kortom, Colombia bruist!
  • Er zijn talrijke boetiekhotels, charmante gasthuizen en luxehotels, waar decor ertoe doet en waar de service van het hoogste niveau is. 
  • Uitstekende en punctuele binnenlandse vluchtroutes. 

 


BESTE REISTIJD?
Jan
Feb
Maa
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
TREK NAAR DE VERLOREN STAD VAN TAYRONA

De 2500 jaar geleden gebouwde 'Verloren Stad' ligt in het hart van de Sierra Nevada van Santa Marta: de hoogste kustberg ter wereld.

Deze mythische archeologische stad is bij toeval herontdekt in de jaren 70. Het zijn de vestigingen van een Tayrona stad uit het tijdperk voor Columbus. De stad bezoeken vereist een (prachtige) trek van vier dagen, in de sporen van de laatste Kogis indianen.


WALVISSEN KIJKEN OP DE STILLE OCEAAN

Van juli tot november is de kustlijn van de Stille Oceaan de plek bij uitstek om Bultrugwalvissen te observeren.

Elk jaar trekken de bultrugwalvissen van de Antarctische zone naar de warme wateren van de Stille Oceaan om zich voort te planten en geboorte te geven aan hun nakomelingen.


DE KUSTLIJN VAN DE STILLE OCEAAN

Laat u verleiden door de rijkdom aan natuur en de mengelmoes van culturen.

Deze kustlijn van Colombia is nog weinig ondekt, maar rijmt nochtans met waterleven, surfen, mysterieuze eilandjes en Afro-Colombianen.


LA GUAJIRA

Streek van duinen, kliffen en paradijselijke stranden: la Guajira is ongelooflijk rijk!

Een bestemming vol magie, waar u de mysteries van het leven kunt delen met de Indiaanse Wayuu gemeenschap.


HET EILAND PROVIDENCIA

Een paradijs in de Caribische zee: Providencia eiland is de perfecte plek om alles los te laten!

Zee van alle kleuren, paradijselijke stranden, prachtige koraalriffen om te duiken... maar men kan er ook paardrijden of een trektocht maken door de jungle. En dat alles in het rytme van de reggae.


DE AMAZONE

Een universum vol avonturen: fauna, flora en zeer oude beschavingen.

De Amazone is één van de belangrijkste reservaten van biodiversiteit, of het nou gaat om insekten, dieren, of het plantenrijk.