×
SAFARI OP DE ZAMBEZI STROOM

Na een eerste nacht in hoofdstad Harare volgen de etappes elkaar op met korte vluchten om met volle teugen te kunnen genieten van de beste safari’s die Zimbabwe te bieden heeft op en rond de Zambezi rivier.

De reis begint in Mana Pools Nationaal Park, dat enkel geopend is van april tot begin november en dat deel uitmaakt van het werelderfgoed van Unesco. Dit juweel van een park zal alle verwachtingen overtreffen. Onder begeleiding van lokale, professionele gidsen kan men het park te voet, per kano of in een 4x4 ontdekken, en oog in oog komen te staan met zo veel olifanten, leeuwen en buffels dat dit het voorstellingsvermogen te boven gaat.

Zo’n veertig minuten vliegen verderop ligt een privéboot klaar – met keus uit een klassiek jacht of een huisboot – voor een cruise op het meest ongerepte van de Afrikaanse meren: Kariba. Aan de oevers loopt wild in overvloed, waar we in kleine bootjes vlakbij kunnen komen. Wie wil kan leren vissen op de beroemde tijgervis, en wie dat niet wil kan heerlijk relaxen in de jacuzzi, en zelfs slapen op de brug van het schip onder de sterrenhemel. De mooiste zonsondergangen van Afrika vinden plaats op het Kariba meer!

De daaropvolgende dagen verandert het decor volkomen: op zoek naar wild in Hwange Nationaal Park, met verblijf op een kwaliteitsadres naar keus, zoals Somalisa, Davison’s, Makololo, of The Hide, om zeldzame soorten te spotten, zoals de Afrikaanse wilde hond, basterdgemsbokken, of de befaamde olifantentroep die ‘Presidentiële Kudde’ wordt genoemd.

Last but not least …. Een bezoek aan de Victoria watervallen, om in stijl te eindigen bij één van de grootste natuurwonderen ter wereld.

ROUTE

- Harare

- Mana Pools Nationaal Park

- Safari-cruise op het Kariba meer

- Hwange Nationaal Park

Victoria Watervallen.BIJZONDER MOMENTEN

- Safari met korte vluchten op optimaal van alle parken in Zimbabwe te profiteren

- Safari’s te voet en per kano, waaraan Mana Pools Nationaal Park haar reputatie ontleent

- Privécruise op Afrika’ss meest ongerepte meer: Kariba

- Diersafari’s in Hwange Nationaal Park

- Victoria Watervallen: donderend geweld en adrenaline gegarandeerd


QUAND DOIT-ON ALLER
Jan
Feb
Maa
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec