×
DE VRIJHEID VAN EEN SAFARI MET EIGEN HUURWAGEN

Bij deze reis staat een 4X4 auto ter beschikking in Harare, met een volledige uitrusting om het avontuur aan te gaan, inclusief materiaal om te bivakkeren voor wie dat wenst.

Na een eerste nacht in de hoofdstad is er tijd om het Nationaal Park ‘Matopos’ te ontdekken, met groteske rotsformaties die uit evenwicht lijken te liggen en toch al duizenden jaren stabiel blijken. Het is een prachtige omgeving om te voet of te paard in rond te trekken, op zoek naar zebra’s en giraffen, of om onder begeleiding van ervaren gidsen neushoorns te observeren en op zoek te gaan naar muurschilderingen die door de Xans zijn aangebracht.

Voor de volgende etappe van de reis is ‘safari’ het sleutelwoord. Het Nationaal Park Hwange biedt een grote variëteit aan natuurschoon. Meer dan 88.000 olifanten hebben er hun habitat van gemaakt, maar er zijn ook leeuwen, wilde honden, roofvogels en een keur aan andere wilde dieren.

Vervolgens staan de Victoriawatervallen op het programma, een wereldwonder dat niemand die Zimbabwe bezoekt wil missen. Het is mogelijk om per helikopter boven de watervallen te vliegen, maar wie nog sterkere sensaties zoekt kan hier eveneens zijn hart ophalen: de Victoria Falls zijn hun bijnaam ‘African Capital of Adrenaline’ zeker waardig. Men kan er raften, boarden, kayak doen of rappel, bungee jumps maken, met leeuwen wandelen…kortom, aan adrenaline geen tekort!

De reis wordt vervolgd door afgelegen gebied, om in aanraking te komen met lokale bewoners die zeer gastvrij zijn voor wie hen beleefd en respectvol behandelt. Op het Kariba meer is tijd voor een safari-cruise om vanaf het water de majestueuze landschappen te ontdekken en de overdaad aan wild te observeren, of om tijgervissen te vangen en daarna te genieten van zo’n beetje de mooiste zonsondergangen van Afrika.

UW REISROUTE

- Harare

- Matopos Nationaal Park

- Hwange Nationaal Park

- Victoria Falls

- Binga

- Kariba Meer

- HarareHOOGTEPUNTEN

- De vrijheid van een eigen 4X4 in Zimbabwe

- Kans om een bivak te doen in de Afrikaanse savanne

- De groteske rotsformaties van Matopos

- Victoria watervallen

- Safari in Hwange

- Cruise-safari op het Kariba meer

- De Batonga stam ontmoeten


QUAND DOIT-ON ALLER
Jan
Feb
Maa
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec