×
WELKOM OP DE SEYCHELLEN

De enige granieteilanden die boven de zeer verrijzen en de grootste koraalatollen ter wereld: dat maakt de Seychellen volmaakt uniek. Maar liefst 115 eilanden vormen dit land, dat in totaal slechts 455km2 beslaat, maar omringd wordt door een eigen zee-zone van maar liefst 1,3 miljoen kilometer, tussen 4 en 10 graden zuiderbreedte.

Vanwege de volstrekt afgelegen ligging heeft zich er een aantal dieren- en plantensoorten ontwikkeld die nergens anders ter wereld worden aangetroffen. Er zijn twee natuurgebieden die (Vallée de Mai à Praslin en Aldabra) die door Unesco zijn opgenomen als werelderfgoed en maar liefst 46% van de oppervlakte van de eilanden zijn beschermde parken en reservaten. Zo worden de biodiversiteit en het behoud van de Seychellen gewaarborgd. Elk eiland is weer anders dan het vorige, ook dat maakt een reis uniek. 

De Seychellen hebben 80.000 inwoners, die voor het merendeel wonen op de drie grootste eilanden: Mahé, Praslin en La Digue. De voornaamste bronnen van inkomsten zijn het toerisme en de visserij.


HOOFDSTAD
JETLAG
VISA

Mahé

GMT+4

Niet Nodig


BESTE REISTIJD?
Jan
Feb
Maa
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec