×
WELKOM IN RWANDA!

Rwanda is een klein land dat grenst aan Oeganda in het noorden, Tanzania in het oosten, Burundi in het zuiden en Congo in het westen. Een groot deel van Rwanda bestaat uit een hoog-plateau dat gemarkeerd wordt door steile bergen en diepe valleien. Vandaar de bijnaam ‘land van duizend heuvelen’. 

Rwanda is bijzonder, ver weg van de bekende toeristencircuits. Berucht om de genocide, onbemind ondanks een aantal magnifieke, goed bewaarde schatten. Bovendien leeft hier één van de meest zeldzame dieren ter wereld: de berggorilla.

Maar reizen door dit land betekent veel meer dan een bezoek aan de berggorilla’s. Het is ook een ontdekkingstocht door ontelbare bergen en valleien, langs meren, wouden en vulkanen. De geschiedenis van Rwanda en haar mensen is even tragisch als rijk. 

Maar Rwanda is niet het enige land ter wereld dat ooit door een burgeroorlog uiteengereten werd. Het is er al sinds lange tijd weer veilig en Rwanda is hard op weg om een zeldzaam mooie bestemming te worden voor wie een bezoek aan de berggorilla’s wil brengen in een landschap van duizend heuvelen. 


HOOFDSTAD
JETLAG
VISA

Kigali

GMT+2

Noodzakelijk


BESTE REISTIJD?
Jan
Feb
Maa
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec